Atelier

Grafiek

 Schilderijen

Skulpturen

Opdrachten

Route

Home

FP

Contact + E-mail

Frans Peeters is geboren op 14 november 1953 in Heerlen.

Vanaf 1977 woont en werkt hij in Twente. In mei 1996 verhuisde het gezin naar het woonhuis annex galerie en atelier in Ootmarsum.

Sinds april 2006 is hij woonachtig en werkzaam in Grasdorf vlak over de grens bij Ootmarsum.

Zijn werk bestaat uit schilderijen, grafiek (etsen en boarddrukken), tekeningen, aquarellen, skulpture en vormgeving waaronder bronzen beelden.

Meestal zijn het simpele dingen uit de directe omgeving die het begin van een ets, tekening of schilderij vormen. Al werkend ontstaat er dan een verzameling van contrasten rondom hetzelfde thema.


Het motief verandert, vervreemdt al werkend van zeer herkenbaar naar een lossere en vrijere vormgeving. Op deze manier  ontstaat een spanning tussen de verschillende delen van het werk.

Aan het begin is niet altijd duidelijk waar het werk precies uit zal komen en ontwikkelt zich het schilderij min of meer door een wisselwerking tussen schilder en doek. Luisteren en kijken naar wat het schilderij of een vorm vertelt is een belangrijk instrument in het wordingsproces. Stevige kleuren en het echte zwart van de etsinkten hebben zijn voorkeur.

Op 22 april 1994 onthulde Z.K.H. Prins Bernhard in Denekamp het Vrijheidsmonument".

Opleiding: Academie voor Beeldende Kunst en Industriële Vormgeving "AKI" te Enschede afgestudeerd in 1987 in de vakrichtingen Schilderen en Grafische Kunst


Exposities